Yoğurt Tatlısı Tarifi

Yoğurt tatlısı da şerbetli bir tatlı olup, irmik ve yoğurt ile yapılır. Şerbetli tatlılar içinde sevilen ve misafirler geldiğinde özellikle hemen hazırlanan bir tatlı çeşididir.

Yoğurt tatlımız için gerekli malzemelerimize gelecek olursak:

*3 yumurta (oda sıcaklığında olmalıdır.)

* 1 su bardağı şeker

*2 su bardağı yoğurt

*2 su bardağı un

*3 kahve fincanı irmik

* 1 çay bardağı sıvıyağ

*1 tatlı kaşığı kabartma tozu

*Limon kabuğu rendesi

*4 su bardağı şeker

*3 su bardağı su

Malzemelerimiz hazır olduğuna göre hemen yoğurt tatlımızı yapmaya başlayabiliriz. Öncelikle bir tencerede şerbetimizi hazırlayacağız.3 su bardağı su ve 4 su bardağı şeker ilave ettiğimiz tenceremizi bir karıştırdıktan hemen sonra, kaynamaya bırakıyoruz. Şerbetimiz hazır olurken biz genişçe bir kabın içine 3 adet oda sıcaklığındaki yumurtaları koyup iyice çırpıyoruz. Üzerine şekeri ekliyoruz ve iyice çırpmaya devam ediyoruz. Daha sonra 2 su bardağı yoğurt, un, irmik, kabartma tozu, sıvıyağı ve limon kabuğu rendesini ekleyip iyice çırpıyoruz. İyice çırptıktan hemen sonra, kare bir kabın içine (önceden hafifçe yağlayacağız.)döküyoruz.185 Derece önceden ısıtılmış fırına atıyoruz ve pişiriyoruz. Tatlımız piştikten sonra şerbeti üzerine döküp, çektiriyoruz. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapabiliriz.

Herkese afiyet olsun.